Arama
Arama Sonuçları
Göklerin emanetçileri Cumhuriyet yolunda!
Türk Hava Kurumu Kastamonu Şubesi Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında dün akşam düzenlenen fener alayı yürüyüşüne katılım sağladı. Göklerin emanetçilerinin yayınladığı video, büyük beğeni aldı. İşte o video...
Düzce'de 1830 rakımda Türk bayrağı açarak Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü kutladılar
Doğaseverlerin Kardüz Yaylası'nda 50 metre uzunluğundaki bayrakla yaptığı kutlama havadan görüntülendi
Cumhuriyet'in Kastamonu'daki yaşayan çınarı: 'Fatma Ana...'
100’üncü yılını gururla kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimiz kurulduğunda 7 yaşında olan ve Atatürk'ü hiç görmese de annesinden dinleyen, sevgisini, saygısını tüm iliklerinde yaşayan 107 yaşındaki Kastamonulu Fatma Kaynak, Açıksöz Gazetesi'ne konuştu. Kastamonu'nun bağrında yetişen ve Cumhuriyet'in koca çınarı olan Fatma Ana, Cumhuriyet'in kurulduğu o yılları gözleri yaşla dolarak anlattı.
100 gemimiz İstanbul Boğazı'na iniyor
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılının 'Türkiye Yüzyılı'na yaraşacak şekilde coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenledi ve düzenlemeye devam edecek.
Sanatçılar belli oldu: Kastamonu'da 14 ayrı konser.
Kastamonu'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında sahne alacak sanatçılar belli oldu...
Emekliler 10 bin lira ikramiye istiyor
TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emeklilere verileceği öne sürülen ikramiyenin miktarının 'en az 10 bin lira olmasını' istedi.
İkramiye tarihleri açıklandı!
Emeklilerin dört gözle beklediği haber geldi! İkramiye tarihleri açıklandı, 15 milyon emekli o tarihte ikramiyesini alacak
Disney'in iptal ettiği "ATATÜRK" dizisinin ilk fragmanı yayınlandı
Disney+ iptal etti, televizyona geliyor: İşte Atatürk dizisinden ilk fragman!
“Atatürk” dizisi kararına ünlülerden tepki
Dijital yayın platformu Disney Plus'ın Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı “Atatürk" dizisini yayınlamama kararı ve bu kararın arkasında ABD'deki Ermeni lobisinin baskısı olduğu iddiası, Türkiye'de çığ gibi büyüyen tepkilere neden oldu. "Atatürk" dizisi kararına tepki gösterenler arasında Mustafa Sandal, Eda Ece, Demet Akalın gibi ünlü isimler de vardı.
Yerli otomobil Togg 5 yaşında
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla 2018'de kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg), 25 Haziran 2023'te 5. yılına giriyor.
1 Mayıs Resmi tatil mi?
1 Mayıs İşçi Bayramı için artık sadece günler kaldı. Söz konusu bayram öncesi vatandaşlar, 1 Mayıs'ın hangi güne denk geldiğini ve resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. İşte, binlerce kişiyi yakından ilgilendiren soruların cevapları hem de çalışanların mesai ücreti ile ilgili bilgiler...
Bahçeşehir Koleji ikinci döneme hazır
Bahçeşehir Koleji Kastamonu Kuzeykent Kampüsü’nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi öncesi basın toplantısı gerçekleştirildi.
“Fincancı 'yı esefle kınıyorum"
Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu,Türk Silahlı Kuvvetleri’ni kimyasal silah kullandığı iftirasıyla TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı esefle kınadığını dile getirdi. Başkan Vidinlioğlu açıklamasında; “Türk kelimesi olan Tabip Odası Başkanı’nın Peygamber Ocağı dediğimiz ordumuza yönelik sözleri asla kabul edilemez. Bir tıbbiyeliye yakışmayacak bu laflardan dolayı kendisini esefle kınıyorum. Türk Milleti olarak kullandığımız oklarda bile bir standardımız var. Saplanan ok bile rahat çıksın diye düzdür. Türk milleti savaşta düşmanına bile böyle muamele eden bir millettir” ifadelerine yer verdi.
İGM’de bütçe görüşmeleri başladı
İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı olağan toplantıları başladı. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda iki gündem maddesi yer aldı.
Herşey ‘huzur’ için
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimlerine bağlı 50 bin 147 personel ile genel asayiş ve terör ağırlıklı huzur uygulaması gerçekleştirildi.
Atatürk hayatta olsaydı ona ne söylerdiniz?
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99'uncu yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu'da da törenlerle kutlandı. 99 yaşındaki genç Cumhuriyetimiz ve kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgi ve bağlılık bir kez daha en yüksek sesle dillendirildi.Açıksöz Tv ve CNG haber ekibi olarak, Cumhuriyetin 99'uncu yılında kutluyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel sokak röportajında, vatandaşlarımıza ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı ona ne söylemek isterdiniz?'' diye sorduk. Detaylar haberimizde...
“Geçmişten bugüne, hilalin yolculuğu”
Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi tarafından bir alışveriş merkezinde “Geçmişten Bugüne Hilalin Yolculuğu” konulu resim sergisi açıldı.
Cumhuriyet coşkusu meydana sığmadı
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu’da da törenlerle kutlandı. 99 yaşındaki genç Cumhuriyetimiz ve kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgi ve bağlılık bir kez daha en yüksek sesle dillendirildi.
Hanönü’nde Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü, Hanönü ilçesinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Hanönü'nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir dizi program düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan törende Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde devam etti. Kutlama programında Hanönü Kaymakamı Tolga Değirmenci ve Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş 29 Ekim’i kutladı
Eğitim İş Sendikası ve Atatürkçü Düşünce Derneği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Cumhuriyet 99 yaşında
Cumhuriyetimizin 99’uncu yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu’da da coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan kutlama etkinliği kapsamında etkinlikler renkli görüntüye sahne olacak ve izleyenlere unutulmaz bir gün yaşatacak.
Grup toplantısında muhalefete sert tepki
İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçesinin belli olacağı İl Genel Meclisi’nde bütçe maratonu başladı
''Sizler yalan uydurma derdindeyken, biz sahadayız''
CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in KIZILAY Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karakaş üzerinden yaptığı eleştirilere Karakaş'tan cevap geldi
Yaptığımız açıklamalar bazı kişileri rahatsız etti
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kastamonu’da düzenlenen etkinliklerde Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin açılması üzerine CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı tepki göstermişti.
İftira ile gündem yaratılmamalı
29 Ekim kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askerler tarafından fotoğrafının açılması nedeniyle tartışmalar devam ediyor.
Başkan, çocukları sinemaya götürdü
Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatları doğrultusunda ücretsiz olarak gösterime sunulan İstanbul Muhafızları animasyon filmine çocuklar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi
Ünlü'den CHP'ye: '2023'te yerle yeksan olacaklar'
Kastamonu Ak Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu